ادویه ها با رایحه و رنگ های متنوع و خواص دارویی مختلف خود، بهترین چاشنی برای خوش طعم و خوش بو کردن غذا هستند. تنها هدف از مصرف ادویه طعم دار کردن غذا نیست بلکه ادویه ها موجب کاهش مصرف نمک هنگام طبخ میشوند. شما با اضافه کردن بهترین ادویه ها به غذای خود میتوانید علاوه بر خوش طعم کردن غذا از فواید آنها برای سلامتی خود استفاده کنید. در این بخش شما را با ادویه هایی که روزانه به غذای خود میافزاییم و فواید آنها آشنا خواهیم نمود.
فواید درمانی ادویه ها برای سلامتی بدن و درمان دردها
افزایش متابولیسم:تخم خردل
اضافه کردن خردل به تقویت متابولیسم و سوزاندن چربی کمک میکند یک قاشق چای خوری پودر تخم خردل خالص رامیل کنید بسیار انرژی زا است.
افزایش سوخت و ساز بدن :زیره
دو نوع از متداول ترین گونه های زیره در کشور زیره سیاه و زیره سبز، هستند که از گذشته های دور، به همراه برنج پخته شده، مصرف میکردند.
زیره گیاهی با طبع گرم است و خاصیت ضد نفخ دارد و سبب هضم آسان غذا، افزایش سوخت و ساز بدن میشود. مصرف زیره در کنار ورزش و رژیم غذایی مناسب، میتواند به کاهش وزن کمک کند. زیره ادرار آور است و به دفع سنگ کلیه و مجاری ادرار کمک میکند.
قرن هاست که از زنجبیل برای تورم و حالت تهوع استفاده میشود. زنجبیل خاصیت دفع سموم را هم دارد. زنجبیل را به نوشیدنی هایتان اضافه کنید و بعد از هر وعده بخورید.
برگ بو، طعم و رایحه ای خاص به غذا میبخشد. برگ بو دارای ویتامین های A و C، خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد قارچی است و در درمان بیماری ها مفید است. روغن برگ بو التهابات و ورم های بدن را کاهش میدهد. دمنوش این گیاه سبب تقویت سیستم گوارش، افزایش اشتها و افزایش میزان دفع ادرارمی شود و به هضم بهتر غذا کمک کند. ماساژ بدن با روغن برگ بو سبب بهبود دردهای عضلانی و مفصلی و التهابات ناشی از آن میشود.
گشنیز محرک بسیار خوبی برای آزاد شدن گازهای معده بعد از غذا است، به سادگی میتوانید از گشنیز داخل غذا و چای استفاده کنید، برای این منظور دقایقی چای را بجوشانید و با عسل مزه دار کنید.
پودر سماق به همراه گوشت مصرف میشود. سماق یک آنتی اکسیدان قوی است و خواص ضد قارچ و ضد میکروب دارد و با علائم پیری و سرطان مبارزه کرده و برای درمان انواع عفونت های قارچی و میکروبی بسیار مفید است.سماق کلسترول و قند را در خون کاهش میدهدو برای افراد مبتلا به دیابت و چاقی مفید است.
جوز هندی از پودر کردن هسته میوه گیاه جوز بویا به دست میآید. مصرف زیاد جوز هندی باعث مسمومیت میشود. جوز هندی خاصیت آرام بخش دارد و در درمان افسردگی و اضطراب نیز بسیار مفید است. جوز هندی تقویت کننده سیستم گوارش و دفع ادرار است و میتواند مانع از تشکیل سنگ های کلیوی شود.
استفاده موضعی از روغن جوز هندی و ماساژ آن میتواند دردهای عضلانی و التهابات را بهبود دهد.
در مطلب خواص میخک به صورت گسترده و کامل در مورد این داروی معجزه آسای گیاهی گفتیم. میخک به عنوان ادویه پلویی استفاده میشود و عطر دلپذیری دارد .میخک خاصیت بی حس کنندگی دارد و برای کاهش درد دندان، درمان سرفه، سرماخوردگی و سوء هاضمه، نفخ معده و روده به کار میرود.
شیرین بیان به دلیل خاصیت ضد التهابی درد و التهاب را کاهش میدهد، اما اگر بیماری قلبی، دیابت یا فشار خون بالا دارید باید از خوردن آن صرف نظر کنید. 2 بار در روز یک قاشق چای خوری پودر ریشه شیرین بیان را به مدت 10 دقیقه در آب گرم ریخته و بعد میل کنید.
سیر بسیار برای دردهای مفصلی و گرفتگی عضلات مفید است. برای بهبود دردهای عضلانی ناحیه درد را با روغن سیر ماساژ دهید. مصرف روزانه 2 -3 بوته سیر خام از تورم جلوگیری میکند.
رزماری خاصیت ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد و دارو برای جگر محسوب میشود. رزماری را میتوانید به غذاها و مرغ و سوپ اضافه کنید.
زرد چوبه خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و کل سیستم ایمنی بدن را حمایت میکند و سلامتی پوست و قلب را هم به دنبال دارد و همچنین برای حفظ وزن هم مفید است.
زردچوبه تنها منبع خوراکی کورکومین است. تاثیر کورکومین موجود در زردچوبه در کاهش درد و التهاب بیش از تاثیر داروی آسپرین و ایبوپروفن و در کاهش سلول های سرطانی بیش از بسیاری از داروها است.
یک قاشق زردچوبه را داخل شیر گرم بریزید و دو بار در روز بنوشید یا میتوانید یک قاشق چای خوری از آن را به سبزیجات و برنج به عنوان چاشنی اضافه کنید.
فلفل سیاه خواص زیادی دارد که میتوان به خاصیت جلوگیری از چاقی و مشکلات شکمی اشاره کرد، فلفل سیاه کلسترول را پایین نگه میدارد. فلفل سیاه را میتوانید به عنوان طعم دهنده قبل از پخت به غذا یا در حین و یا بعد از آن اضافه کنید.
دارچین به سطح انسولین خون کمک میکند، کمی دارچین را با صبحانه میکنید. دارچین همچون انسولین عمل میکند و موجب تحریک گیرنده های چربی و سلول های عضلانی میشود و قند اضافی را از خون خارج و در سلول ها ذخیره میکند.
گلپر طعم دهنده خوبی برای بسیاری از غذاها و خوراکی هاست و خواص دارویی فراوانی نیز دارد. گلپر یک ضد قارچ و ضد میکروب قوی است و عفونت های قارچی را درمان، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. گلپر خاصیت ضد التهاب دارد و میتواند دردهای مفصلی و آرتریتی را کاهش میدهد.
معمولاً کبد سموم را دفع میکند و چربی های اضافه را تجزیه میکند. یک لیوان آب گرم با لیمو و مقداری فلفل قرمز را ترکیب و قبل از صبحانه میل کنید تا این چربی ها دفع شوند.
روغن اسطوخودوس در درمان اضطراب، بیخوابی، افسردگی و التیام زخم ها و نیش حشرات موثر است. همچنین روغن این گیاه نیز میتواند با عفونت های مقاوم مبارزه کند.
اسطوخودوس بیشتر در روغن ها مورد استفاده قرار میگیرد و شما میتوانید از آن به عنوان مرطوب کننده با روغن نارگیل، نعناع یک بار یا دو بار در روز استفاده کنید.
پیازچه حاوی ماده مغذی به نام کولین و اسید فولیک است که با تولید سروتونین تداخل و میتواند به تسکین افسردگی و بهبود حالت کمک کند.
پیازچه باید با یک چاقوی تیز خرد شود تا به گیاه آسیب نرسد. آن را میتوان با سبزیجات، تخم مرغ و پنیر سوپ یا سالاد مصرف کرد.
نعناع به تسکین سردرد و میگرن کمک میکند. بخار چای نعناع نیز میتواند بینی های مسدود شده را باز و به این ترتیب به مشکلات تنفسی کمک میکند. برگ های خشک و تازه نعناع را میتوان به چای اضافه کرد.
سعی کنید در طول روز این ادویه ها را در رژیم غذایی تان بگنجانید چون فواید بیشماری داشته و درمانگر طبیعی محسوب میشوند
منبع: سایت نمناک
https://namnak.com/
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |