انواع روشهای پرورش مرغ گوشتی صنعتی
اگر میخواهید در مورد پرورش مرغ گوشتی صنعتی، هزینه پرورش مرغ گوشت، سود حاصل از پرورش مرغ گوشتی صنعتی و غیره اطلاعاتی را کسب کنید، لازم است در مورد مرغهای گوشتی شناخت خوبی داشته باشید.
بهتر است بدانید که در کنار احداث و راهاندازی یک واحد مرغداری گوشتی نیاز است به موارد دیگری نیز توجه کنید.
یکی از موضوعاتی که در مرغداریهای صنعتی به مورد مهمی تبدیل شده است، نحوه نگهداری طیور گوشتی با توجه به هزینههای جانبی و قیمت خوراک طیور گوشتی است.
شاید با خود فکر کنید که نحوه نگهداری همان دادن آب و خوراک به طیور گوشتی است، در حالی که اینطور نیست و برای اینکه بتوانیم از مرغداری خود نهایت استفاده را ببریم لازم است تا در مورد شرایط نگهداری و زندگی مرغها در مرغداری موضوعاتی را مورد توجه قرار دهیم.
موضوعاتی که در مرغداری میتواند مورد بررسی قرار بگیرد، شرایط محیطی و نحوه نگهداری آنان است.
در مورد شرایط نگهداری مرغها در مرغداری میتوان از رطوبت، نور، گرما و حتی مکانهایی آبخوری و دانخوری اشاره کرد.
برای پرورش مرغهای گوشتی دو روش وجود دارد که هر کدام از این روشها دارای شرایط خاصی هستند که با توجه به شرایطی که دارند میتوانند مورد بررسی قرار گرفته و انتخاب شوند.
روشهای مختلف پرورش مرغ گوشتی صنعتی
روشهای پرورش مرغ گوشتی صنعتی عبارتند از:
هر کدام از موارد فوق را جداگانه توضیح میدهیم.
1. روش سنتی پرورش مرغ گوشتی صنعتی
برای پرورش مرغ گوشتی صنعتی در روش سنتی نیاز داریم تا ابتدا جایگاه را برای ورود جوجههای یک روزه آماده کنیم.
برای آماده سازی جایگاه نیاز داریم تا یک اسباب کشی و خانه تکانی اساسی انجام دهیم.
2. پرورش مرغ گوشتی در قفس
بیش از بیست سال است که مرغداری به این شیوه مرسوم شده است.
استفاده از این روش مزایای زیادی دارد، زیرا میتوان با استفاده از این شیوه محصولی با هزینه کم و کیفیت بالا تولید کنیم.
استفاده از قفس برای پرورش مرغها در مرغداری میتواند به بهبود ضرایب تولید کمک کند زیرا در این روش تحرک مرغها کمتر است و انرژی کمتری را از دست میدهند.
در سالهای قبل به دلیل مزیتهای فراوانی که این نوع از پرورش مرغهای گوشتی دارد، در بسیاری از استانهای کشور نظیر خراسان جنوبی، تهران، قم، گلستان و کردستان مورد استفاده قرار میگیرد.
اگر بخواهیم مزایای این روش را به صورت کامل برای شما توضیح دهیم میتوان گفت مزایای پرورش مرغ گوشتی در قفس شامل موارد زیر است که به ترتیب اولویت آنها را نام برده و توضیح میدهیم.
در این روش بیماری نمیتواند شیوع پیدا کند، زیرا در صورتی که یک بیماری در جوجهای بروز پیدا کند لازم نیست تمام جوجهها مورد بررسی قرار بگیرند.
بلکه تنها قفسی که جوجه بیمار دارد بیرون آورده میشود و بررسی میشود.
در این روش با استفاده از نوار نقاله میتوان کودها را بیرون آورد و از این طریق هزینههای مربوط به تهویه را در سالنها کاهش داد.
در این روش دان و آب به میزان یکسانی در بین جوجههای یک قفس پخش میشود، به همین دلیل وزن جوجهها در پایان دوره میتواند یکسان باشد.
پیش نیازهای ورود جوجهها در روش سنتی
پیش نیازهای ورود جوجهها در روش سنتی عبارتند از:
در ادامه هر یک از موارد فوق را توضیح خواهیم داد.
1. جمعآوری وسیلههای داخل جایگاه
وسایلی که در جایگاه وجود دارد مورد استفاده برای دورههای قبل بوده است، به همین دلیل باید جمع شود تا بتوانند این وسیلهها را شست و شو دهند و یا اینکه اگر خراب شدهاند آنها را تعمیر کنند.
وسایلی که باید جمع آوری شوند شامل آبخوری، دانخوری، بخاری، هواکش و لامپ است.
2. آبخوریها و دانخوریها
این تجهیزات در مرغداری برای تغذیه طیور گوشتی در دورههای قبل مورد استفاده قرار گرفته بوده است و به دلیل بیماریهای نهفتهای که ممکن است طیور گوشتی دوره قبل به آن دچار شده باشند و در صورت بیرون نبردن و ضدعفونی نکردن و از طرفی دیگر به دلیل ضعیف بودن جوجههای یک روزه میتواند منجر به بروز بیماری در آنها شود.
بهداشت سیستمهای دانخوری در پرورش طیور گوشتی در رشد طیور گوشتی و جلوگیری از انواع مریضیها تاثیرگذار است.
3. بخاریها
در صورتی که برای تنظیم دما از بخاری برای گرمایش استفاده میشود، باید در پایان هر دوره بخاری بیرون برده شود و سرویس شود.
اگروسایل سرمایشی در دوره مورد استفاده قرار گرفته است نیاز است بیرون برده شده و تعمیر و سرویس شود.
4. هواکشها
در مورد هواکشها بهتر است آنها را علاوه بر پایان دوره، در طی دوره مورد بررسی قرار داده و در صورت نیاز آنها را تعمیر کنیم.
5. لامپها
در مورد لامپها میتوان به این صورت گفت که نور در اوایل دوره ورود جوجهها در مرغداری به مقدار خیلی کمی نیاز است.
به همین دلیل لازم است لامپها در ابتدای ورود به سالنهای مرغداری میزان کمتری از نور را دریافت کنند و به همین دلیل لامپها را در صورت نیاز لازم است از محل دور کنیم.
6. آمادهسازی بستر مرغهای گوشتی
در ابتدای دوره پرورش مرغهای گوشتی نیاز است تا بستر را تعویض کنیم.
زیرا این بسترها برای مرغهای بالغ مورد استفاده قرار میگیرد و برای جوجههای گوشتی نیاز داریم تا بسترهای خاصی را مورد استفاده قرار دهیم.
زیرا بسترهایی که باید در ابتدای دوره مورد استفاده قرار بگیرد، معمولا استفاده خوراکی دارد و به مرور باید این بسترها برداشته شود تا جوجهها یاد بگیرند از دانخوری و آبخوری برای تغذیه استفاده کنند.
به طور کلی، شرایط موثر برای تامین رفاه جوجههای گوشتی باید به درستی تامین شود تا در رشد جوجههای گوشتی اختلالی به وجود نیاید.
7. شستن مکان برای بهداشت مرغها
در طول پرورش دوره قبلی، سالنهای مرغداری همیشه مورد بررسی قرار میگیرند و سعی بر این است که این سالنها همیشه تمیز و مرتب نگهداری شود ولی این موضوع که سالنها را در پایان دوره و ابتدای دوره نیز تمیز شوند، میتواند آلودگیهایی که در طول دوره از دید ما خارج بوده را پاک کنیم.
8. شستن و ضدعفونی کردن تجهیزات
در پایان دوره لازم است وسایلی را که بیرون آوردیم با مواد ضد عفونی کننده، تمیز کنیم.
9. پهن کردن بستر
بعد از اینکه لوازم و تجهیزات بیرون برده شد و ضدعفونی شد، میتوانیم بسترهای جدید را بیندازیم و برای ورود جوجههای جدید آماده کنیم.
با توجه به قیمت خوراک جوجه گوشتی لازم است هنگام حمل و نقل احتیاط کنید تا به خوراکها در اثر ضربه آسیبی وارد نشود.
بعد از اینکه بسترها را پهن کردیم، نباید تمام محل و سالن مرغداری را در اختیار جوجهها قرار دهیم، زیرا جوجهها باید یاد بگیرند برای غذا خوردن در محلهای مخصوص قرار بگیرند.
به همین دلیل با تقسیم بندی جایگاه باید محلهای مناسب برای آبخوری و دانخوری را تعبیه کرد.
منبع: سایت آراز دانه سپاهان
https://arazdane.com/
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |